Som Plommen i Egget

Ann-Kristin Olsen, Sanna Hajnos

og Nathalie Fuica Sanchez


25. September 2015Ann-Kristin Olsen har invitert med seg Sanna Hajnos og Nathalie Fuica Sanchez til dette samarbeidsprosjektet. De møttes på Kunsthøyskolen i Oslo i 2014, og dette er deres første samarbeid.

Utgangspunktet for prosjektet er temaet reir. Arbeidsmetoden består av totalsamarbeid, lange arbeidsøkter (intensivert over en uke), stor gjennomføringskraft og usensurerte ideer som oppstår under arbeidsprossessen. Olsen ser for seg en installasjon som overtar hele gallerirommet, Hajnos drømmer om å være veggmaler, mens Sanchez trekkes mot performance.


DJs for kvelden: Klakke & FremtidenAnn-Kristin Olsen (1981), fra Fredrikstad, studerer og arbeider i Oslo. A-K jobber med temaer som tilhørighet, politikk og tradisjon, gjennom installasjon, skulptur og performance, prøver hun å fange sine oversettelser av det hun observerer. Arbeidene er ofte stedsspesifikke og intuitivt utført.


Nathalie Fuica Sanchez` (f.1985) arbeider spenner over mange medier; Performance, skulptur, video, maleri og fotografi, og i de tre siste årene har hun vært fokusert på studier i keramikk ved kunsthøyskolen i Oslo. Eklektiske inspirasjonskilder, prosessbasert og spontan utvikling av form og innhold bidrar til en svært variert produksjon. Hennes seneste arbeider handler om interiør, design, brukskunst, overflate, form, kroppslighet, sensualitet, samt egne tolkninger av begreper som renselse og potensiale.


Sanna Hajnos (f.1989) er inne i sitt siste år av BFA studier ved Kunsthøgskolen i Oslo. mHun arbeider i leire, skiferstein, plast, med mer og lager installasjoner, oppblåsbare skulpturer og animationer i ett uttrykk preget av en selvvalgt naivitet – der intuisjon går foran intensjon og banalitet brukes som en styrke!